Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, scrie că nu este de acord cu aplicarea restricţiilor de weekend pentru toţi timişorenii: “Restricţiile aplicate tuturor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor, şi învrăjbesc oamenii. Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privinţa măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile, în Timişoara şi peste tot în ţară”.

 

Fritz argumentează că acum, spre deosebire de perioada din primăvară în care oraşul a fost în carantină, vaccinarea este accesibilă pentru toată lumea, şi numeşte valul patru “val al nevaccinaţilor. 97% dintre cei internaţi în luna septembrie la Spitalul Victor Babeş din Timişoara sunt nevaccinaţi. Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie”.

 

Primarul scrie că peste jumătate din locuitorii vaccinaţi din Timiş (adică 230 de mii) sunt din municipiul Timişoara: “Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Şi cu numărul de teste, că iaraşi judeţele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricţii”.

 

Astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis instituirea măsurii de carantină de noapte (între orele 20 şi 5) în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în municipiul Timişoara, după ce incidenţa Covid a crescut la patru cazuri la mia de locuitori. Totodată, în zilele de weekend, magazinele se vor închide la ora 18.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro