După ce a obligat Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Catolică din România să emită două comunicate care au provocat mare tulburare în rândul clericilor şi al credincioşilor, Guvernul are în plan noi măsuri fără precedent în istorie.

 

Raed Arafat a anunţat că s-a decis interzicerea adunărilor publice mai mari de 1.000 de oameni, ceea ce înseamnă, automat, ca în plin Post al Paştelui, multe slujbe religioase, din mari catedrale şi mănăstiri, unde participă un public ce depăşteşte, uneori, cifra indicată de Guvern, să nu mai poată fi ţinute.

 

Însă, asta nu este tot. Guvernul pregăteşte chiar închiderea bisericilor, precum şi interzicerea slujbelor de înmormântare, ne-au spus surse politice. Totodată, dacă epidemia se extinde la sute de cazuri, până la Paşte, care anul acesta pică pe 19 aprilie, la ortodocşi, şi pe 12 aprilie, la catolici, Guvernul va interzice orice adunare.

 

”Reporter: De Paşti, când, ştiţi foarte bine, credincioşii merg la biserici, să nu aibă loc mari adunări în jurul lăcaşelor de cult?

 

Victor Costache, ministrul Sănătăţii: Sunt întâlniri între colegii din Guvern şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.”, este o primă confirmare oficială din care se deduce că executivul liberal ia în considerare mai multe scenarii, inclusiv cel al închiderii bisericilor.

 

Sursa : stiri pe surse