Anunţul a fost făcut de Ministrul de Interne, Lucian Bode:

 

“După aceste atacuri, specialiştii MAI, ai Poliţiei şi ale altor structuri au desfăşurat activităţi prin competenţa legală de contracarare a atacurilor, de protecţie a site-urilor şi de identificare a responsabililor.

 

Astfel, a fost identificată o persoană bănuită, cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care a susţinut activitatea grupării infracţionale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din rusă în română a materialelor infracţionale. A indicat şi ce site-uri din România ar putea fi atacate.

 

Pe 2 mai, în urma cooperării internaţionale, autorităţile din Marea Britanie au efectuat percheziţii la reşedinţa cetăţeanului român respectiv. Ofiţeri din IGPR s-au deplasat la Londra pentru acordarea de sprijin în ancheta autorităţilor britanice. Cetăţeanul respectiv este în custodia autorităţilor şi este audiat”, a mai spus ministrul.

 

Atacurile cibernetice din ultima săptămână au fost revendicate de Killnet, o grupare de hackeri ruşi pro-Kremlin. Aceştia au vizat mai multe site-uri guvernamentale româneşti, dar şi paginile web ale unor companii, aeroporturi şi partide.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro