Familia unui copil care a fost muşcat de un câine comunitar din Galaţi va primi o despăgubire de 10.000 de euro. Decizia magistraţilor este definitivă, iar Primăria Galaţi este obligată să plătească suma, anunţă digi24.ro.

Părinţii au povestit că au dat în judecată municipalitatea doar după ce au văzut că instituţia nu ia nicio măsură pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.  Copilul a fost muşcat în anul 2013, pe când avea 2 ani. Acesta se juca în curtea interioară a blocului şi a fost atacat de un maidanez.

„Avea hainele rupte, era muşcat de faţă, de cap, de mâini. Era în stare de şoc săracul”, a povestit Răzvan Bordei, tatăl copilului, pentru postul de televiziune.

Iniţial, părinţii au cerut municipalităţii să adune maidanezii de pe străzile din Galaţi, dar deoarece primăria nu a luat nicio măsură în acest sens, au dat în judecată instituţia. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi le-au dat dreptate şi au stabilit că Primăria Galaţi trebuie să le plătească 10.000 de euro daune, mai notează digi24.ro.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi au anunţat că nu comentează decizia instanţei şi că aceasta va fi pusă în aplicare.