FemiScan - cel mai sofisticat şi eficient tratament al incontinentei urinare la femei, se găseşte acum şi în Ploieşti, la Spital Lotus

Spital Lotus este primul centru medical din Ploieşti care a preluat cu succes un nou concept terapeutic bazat pe o tehnologie modernă, de ultimă generaţie, cu rezultate excelente în SUA, punând la dispoziţie şi în Ploieşti, tratamentul FemiScan indicat pentru întărirea tonuslui Muşchilor Planşeului Pelvin sub conducerea Dr. Shalom Lam - medic specialist obstetrică-ginecologie.

Dr. Shalom Lam este medic specialist obstetrică-ginecologie, aduce acest concept nou în Ploieşti, la Spital Lotus, acesta fiind al doilea concept nou ce îl aduce pe plan local, după consilierea în menopauza. Specializat în ultrasonografie, histeroscopie, chirurgie ginecologică laparoscopică şi naşteri, este în permanenţă preocupat de noutăţi şi studii medicale de succes.

„Eficacitatea terapiei cu FemiScan a fost dovedită atât prin studii ştiinţifice, cât şi prin studii clinice. Aproximativ opt din zece cazuri de incontinenţă urinară pot fi vindecate utilizând terapia FemiScan. Mai mult, continenţa creşte în aproape 100% din cazuri”, spune dr. Shalom Lam

FemiScan este un concept terapeutic relativ nou şi unic din lume indicat a întări tonusul muşchilor planşeului pelvin. Combină utilizarea unui sistem de clinică şi software pentru evaluare Electromiografică EMG cuprinzătoare în clinică şi terapie acasă, inclusiv un dispozitiv Home Trainer sofisticat şi interactiv dezvoltat pentru a oferi un tratament natural individual efectiv cu eficienţă maximă şi motivare deosebită a pacientei.

„FemiScan - terapia muşchilor planşeului pelvin - este un tratament eficient a incontinenţei urinare care afectează aproximativ 16% dintre femei şi care poate deveni o problemă socială şi igienică. Problema numită incontinenţă urinară se referă la pierderea inevitabilă a urinei din cauza creşterii presiunii abdominale şi slăbiciunii tonusului muscular al planşeului pelvin, în momente de strănut, tuşe, ridicare de greutăţi sau alte activităţi. Metoda presupune efectuarea corectă şi asistată a gimnasticii perineale, a exerciţiilor Kegel. S-a dovedit că FemiScan îmbunătăţeşte tonusul muşchilor planşeului pelvin, tratează incontinenţa urinară de efort, tratează de asemenea incontinenţa urinară mixtă, vezica urinară hiperactivă şi îmbunătăţeşte viaţă sexuală”, spune Dr. Shalom Lam, medic specialist obstetrică-ginecologie

Sistemul de terapie FemiScan este rezultatul unei lucrări extensive de dezvoltare efectuate în colaborare cu ginecologi si terapeuţi fizicieni.

Tratamentul cu FemiScan a fost prezentat la Congrese Americane de specialitate şi publicat în Jurnale medicale de specialitate ce au au demonstrat că terapia cu sistemul FemiScan este o terapie naturală, eficientă şi fără dureri, special creată pentru tratamentul incontinentei urinare şi vezicii urinare hiperactive, fără a fi necesară o intervenţie chirurgicală sau medicamente.

„Durata tratamentului este de aproximativ 16 săptămâni. Persoanele care urmează cu stricteţe programul de vizite la cabinet la fiecare 2 săptămâni şi exerciţiile făcute acasă pot vedea creşterea continenţei urinare în 6 până la 8 saptamâni şi vor avea continenţa satisfăcătoare în 16 săptămâni. Tratamentul FemiScan este un tratament pe bază de evidenţă medicală, spune Evidence based medicine 

Durata tratamentului este de aproximativ 16 saptamâni. Persoanele care urmează cu stricteţe programul de vizite la cabinet la fiecare 2 saptamâni şi exerciţiile făcute acasă pot vedea creşterea continenţei urinare în 6 pâna la 8 saptamâni şi vor avea continenţa satisfăcătoare în 16 saptamâni. Tratamentul FemiScan este un tratament p baza de evidenţă medicală, spune Evidence based medicine  medicala

Sistemul  de terapie FemiScan  este rezultatul unei lucrări extensive de dezvoltare efectuate în colaborare cu ginecologi  terapeuti  fizicieni.

Ce include terapia FemiScan?

Terapia FemiScan include:

1. Computer software, pentru efectuarea de electromigrafie EMG a muşchilor planşeului pelvin în cabinetul domnului doctor Lam.

2. FemiScan dispozitiv Home Trainer (conţine aparat, căşti, cover consumabil , steril, individual), pentru antrenarea musculaturii pelvine acasă.

În ce constă tratamentul?

Tratamentul FemiScan constă în 8 programe predeterminate consecutiv în protocolul (de tratament). Sesiunile de antrenament acasă încep de la 1 minut şi se măresc până la 7 minute şi se repetă de două ori pe zi. Programele nu doar că se modifică în durată, dar şi în durata de contracţie pentru a întări ambele tipuri de fibre musculare.

Care sunt beneficiile?

Beneficiile pe care le are terapia FemiScan pentru pacientele care se confruntă cu incontinenţă urinară şi vezică activă sunt:

• îmbunătăţeşte tonusul musculaturii la nivelul pânzei pelvine;

• tratează incontinenţa urinară;

• îmbunătăţeşte tonusul vaginului;

• îmbunătăţeşte viaţa sexuală.

FemiScan este un tratament natural fără efecte secundare dăunătoare. Reprezintă o metodă fără risc şi fără durere sau medicamente pentru tratarea incontinenţei urinare.  Are o tehnologie unică.


Cum funcţionează?

Dispozitivele FemiScan monitorizează şi înregistrează activitatea musculară a fiecărei contracţii a muşchilor pelvini prin utilizarea semnalelor EMG. Metoda oferă o măsurare precisă şi rapidă a activităţii musculare a planşeului pelvin.

FemiScan Home Trainer este uşor de utilizat.

„Este utilizat în clinică în combinaţie cu software-ul de pe ce poate fi programat cu programele protocolului adaptat tonusului personal musculaturii pelvine. Oferă pacientei acasă îndrumare pentru a efectua si oferă feedback despre cum a fost contracţia musculară efectuată şi are capacitatea de a înregistra exerciţiile făcute acasă, pentru a fi descărcate în fişa electronică la cabinet, apoi sunt evaluate în clinică de medic. FemiScan Home Trainer se activează prin apăsarea unui buton şi urmărirea îndrumării prin căşti fiind uşor de utilizat pentru utilizatoarele de toate vârstele.  În prezent, FemiScan este cel mai avansat sistem de terapie de pe piaţă. Ajută la realibitarea muşchilor pelvini după naştere. Reabilitarea tonuslui şi musculatura pelvină postnatală este recomandată pentru a întări tonusul vaginal sau pentru a trata sau a preveni incontinenţa urinară. Tratamentul cu FemiScan creşţe  şi tonsul vaginal după naştere, spune Dr. Shalom Lam