Potrivit pompierilor, judeţele afectate sunt Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Maramureş, Prahova, Vâlcea şi Vrancea. “În urma intervenţiilor, a fost evacuată apa din 17 case, 12 beciuri/subsoluri, 13 curţi, 3 anexe gospodăreşti, 1 pasaj pietonal, cât şi pentru degajarea a 9 copaci şi 1 stâlp de electricitate căzuţi pe carosabil, fiind afectate 2 imobile şi 1 autoturism”, transmite IGSU. Situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Prahova, Vrancea şi Vâlcea, zone în care precipitaţiile au produs viituri sau o surpare de teren.

 

De exemplu, în judeţul Prahova, pe raza localităţii Sinaia, s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiş, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude. De asemenea, în localitatea Cheia s-a intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un autoturism surprins de o viitură, aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale.

 

În judeţul Vrancea, pe raza localităţii Jitia, s-a produs o viitură pe un drum sătesc ca urmare a scurgerilor de pe versanţi, fiind distrus un podeţ de pe drumul de acces în zona localităţii. În zona afectată locuiesc aproximativ 200 de persoane. Accesul se poate realiza doar pietonal. Intervin echipaje din cadrul SDN pentru remedierea situaţiei.

 

În judeţul Vâlcea, pe raza localităţii Româneşti, în cătunul Marineşti s-a produs o viitură pe un drum sătesc, ca urmare a scurgerilor de pe versanţi, fiind distrus un podeţ de pe drumul de acces în zona localităţii. În zona afectată locuiesc aproximativ 50 de persoane. Accesul în zonă se poate realiza pietonal, cât şi rutier pe o rută alternativă, cu restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa de peste 2 tone.

 

Traficul rutier a fost temporar blocat (din cauza pietrelor căzute de pe versanţi) pe DN 10 în Buzău şi a fost restricţionat (din cauza unei viituri) pe DJ 702B, în Dâmboviţa.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro