Imaginile cu cadavrul unui urs de peste 400 de kg târât şi batjocorit de primarul unei comune buzoiene şi de cei care au venit să-l recolteze au şocat, prin cruzimea lor, o ţară întreagă. Înregistrările au ajuns şi la ministrul Mediului, care a anunţat că vor fi făcute anchete, iar cei găsiţi vinovaţi vor fi pedepsiţi. 

 

Ursul care a semănat teroare în comunele Colţi şi Pănătău a fost omorât, joi dimineaţă, de către vânători, în zona Pătârlagele. Imediat după ce a fost împuşcat, primarul comunei Colţi a postat pe site-urile de socializare corpul neînsufleţit al ursului care, în ultima lună, a făcut ravagii în gospodăriile a zeci de localnici din comunele Colţi şi Pănătău.

 

După ce imaginile au fost făcute publice, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat demararea unei anchete la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Buzău şi la Garda de Mediu.

 

„Este inadmisibil!!! La prima ora a dimineţii, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenţia organelor de cercetare penală!

Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenţia şi Garda judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile. Le garantez vinovaţilor că vor plăti scump!”, a scris Gratiela Gevrilescu pe Facebook.

 

 

 

Sursa: www.realitatea.net