Tăierea drastică a numărului de ore de şcoală a fost votată de Comisia pentru Învăţământ din Senat, după ce un proiect de modificare a legii educaţiei în acest sens a fost iniţiat de Liviu Pop.

 

Tăiere drastică a numărului de ore de şcoală a fost votată ieri de Comisia pentru Învăţământ din Senat.

 

Concret, proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.

 

Spre comparaţie, în prezent elevii învaţă 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opţional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a şi a III-a, iar în ultima clasă de învăţământ primar, elevii au minim 21 de ore şi maximum 22 de ore la clasa a IV-a.

 

La gimnaziu, proiectul de lege iniţiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de “medie” de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu.

 

În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

 

Întrebat dacă s-a consultat cu un expert în curriculum, înainte să scrie proiectul de lege, Liviu Pop a răspuns: “Da, cu toţi. E irelevant cine. Nu vi-i pot spune, pentru că nu am acordul lor”.

 

Întrebat cum vor putea învăţa elevii şi preda profesorii aceeaşi materie, într-un număr de ore mai mic, Pop a răspuns pentru Edupedu.ro: “Simplu: introducând exact ceea ce încercăm să facem de ani buni, o predare transdisciplinară”.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro