Poliţia Română transmite mai multe sfaturi pentru a ne feri de hoţi atunci când facem cumpărături de Paşte, avertizând că furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate.

Poliţia Română recomandă respectarea unor reguli pentru a fi în siguranţă la cumpărături:

- Când vă aflaţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toţi banii, ci doar cât este necesar.

 - Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

 - Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greşeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde ţineţi banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!

 - De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcaţi în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asiguraţi portierele!

 - Nu lăsaţi în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase şi folosite, ulterior, de infractori!

 - Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, obiecte de valoare care atrag interesul hoţilor, cum ar fi genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip "diplomat", aparatură electronică!