Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat cu bani guvernamentali, valoarea investiţiei fiind estimată la o sumă de 10-12 milioane de euro, după care municipalitatea ar urma să decidă care va fi destinaţia acestuia, a anunţat primarul Radu Mazăre, scrie Mediafax. Edilul a declarat că imobilul va fi predat din nou către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care îl va repara prin Compania Naţională de Investiţii.

Primarul a precizat că valoarea investiţiei s-ar putea ridica la o sumă 10-12 milioane de euro, după care Primăria va decide destinaţia acestuia.

În 2011 Cazinoul a fost preluat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă. Ulterior, Cazinoul a revenit la municipalitate pentru că lucrările nu începuseră la un an de la preluarea de către MDRT.

În septembrie 2012, Mazăre spunea că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunţat că intenţionează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În februarie 2013, Mazăre a anunţat că acest monument urmează să fie reabilitat cu fonduri europene.

În martie 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţinea că a fost aprobată finanţarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrările urmând să fie realizate cu fonduri europene, iar valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ zece milioane de euro.

În februarie 2014, Radu Mazăre spunea că încearcă atragerea unor investitori străini pentru preluarea Cazinoului, după ce a mers în Elveţia pentru a discuta modalităţi de colaborare cu reprezentanţii celui mai mare cazinou din Europa, aflat la Lugano.

O lună mai târziu, Mazăre anunţa că nu va mai fi reabilitat cu fonduri europene Cazinoul, în exerciţiul financiar 2007-2014, pentru că lucrările nu vor fi încheiate la timp şi banii ar trebui returnaţi.