Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti au anunţat luni că instituţia intenţionează să atragă aproximativ 200 de milioane de euro din fonduri europene, pentru achiziţia de tramvaie şi autobuze electrice în Capitală.

„Există în programul de finanţare europeană 2014 -2020 un capitol de reducere a emisiilor de carbon în oraşe, iar noi avem dreptul să depunem proiecte cu o finanţare de până la 200 de milioane de euro. Ca atare, până în luna martie 2018, vom finaliza mai multe serii de proiecte pe care le vom depune pentru finanţare din bugetul european. Vom merge cu nişte achiziţii de tramvaie, autobuze şi troleibuze electrice”
, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Speranţa Cliseru, administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Potrivit acesteia, RATB intenţionează să modernizeze şi infrastructura tramvaielor, tot din bani europeni.

„Trebuie modificată şi infrastructura tramvaielor, pentru că tramvaiele electrice presupun un sistem de rulare diferit. De asemenea, şi în ceea ce priveşte infrastructura pentru troleibuze electrice trebuie să facem anumite modificări. Va fi o schimbare majoră în structura transportului public în următorii ani, mai ales acolo unde avem monumente istorice vrem să avem numai transport electric, pentru a limita poluarea. De asemenea, în următorii ani, vrem ca măcar în centrul oraşului să circule numai autobuze sau tramvaie electrice, aşa cum este în marile capitale europene, a mai declarat reprezentantul RATB.