Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis înlocuirea măsurii arestului preventiv dispuse de judecători în cazul falsului chirug italian, Matteo Politi, cu măsura controlui judiciar, hotărârea nefiind contestată de procurori, astfel că acesta a fost pus în libertate, informează Mediafax.

Pe durata controlului judiciar, Matteo Politi nu are voie să plece de pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, nu are voie să desfăşoare profesia de chirurg plastician-estetician şi trebuie să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă.

Falsul chirurg italian se afla în arest preventiv din 7 februarie 2019.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe Matteo Politi de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. În privinţa infracţiunii de înşelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

La începutul lunii februarie, Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.