Românii trebuie să ia la cunoştinţă noile detalii care ar putea să le aducă amenzi mari din partea autorităţilor. Aceştia pot fi verificaţi începând de azi de oamenii legii. Cu ce explicaţii vin poliţiştii din Sindicatul Europol? Iată noile informaţii!

 

Poliţiştii, obligaţi să verifice românii pe stradă

 

Poliţiştii din Sindicatul Europol au explicat în cadrul unui comunicat că noua decizie CNSU îi obligă pe oamenii legii să verifice tipurile de măşti de proteţie purtate de români pe stradă. În cazul în care nu sunt conforme, românii pot fi amendaţi. Concret, se interzice folosirea altor tipuri de măşti în afara celor medicale sau FFP2.

 

„Ca urmare a ultimelor decizii ale CNSU luate în această dimineaţă, se reintroduce obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile închise cât şi în spaţiile deschise.

 

Elementul de noutate însă este reprezentat de interzicerea utilizării măştilor textile. Dacă până în prezent, actele normative vorbeau despre „purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura”, arată autorităţile.

 

Ce amenzi pot să primească cetăţenii?

 

Guvernul doreşte ca poliţiştii să verifice amănunţit tipul de mască de protecţie pe care îl folosesc cetăţenii. Dacă aceştia nu poartă măşti de protecţie medicale, sunt pasibil de sancţiune contravenţională. Partea mai delicată este că există unele măşti textile care conţin filtre diferite.

 

De asemenea, un alt risc vine în dreptul scoaterii incorecte a măştii de protecţie sau manipularea măştii pe durata întregului proces de verificare. Noul regulament arată că se impune o amendă de 25 de euro pentru cei care nu respectă această cerinţă de mască FFP2, arată ziarulromânesc.ro.

 

„Sindicatul Europol recomandă poliţiştilor din stradă să refuze să aplice prevederi lipsite de claritate şi de logică şi să-şi invite şefii să le arate cum se realizează controlul măştilor de protecţie. Pe toată durata pandemiei, profesia de poliţist a fost cea mai versatilă.

 

De la intenţia ministrului Vela de a împărţi Lumina sfântă de către poliţişti, identificarea şi transportarea celor care sunt surprinşi în afara locuinţei unde trebuiau să fie carantinaţi şi până la noile sarcini de a verifica măştile de protecţie, ne aşteptăm că în curând, guvernanţi să îi pună pe poliţişi să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau de ce nu, să efectueze operaţii pe creier acolo unde nu există chirurgi”, se arată în comunicatul emis de Sindicatul Europol, conform Antena 3.

 

Recomandări

În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii are o serie de recomandări pentru populaţie:

-Vaccinaţi-vă! Vaccinarea previne formele severe ale bolii-

-Respectaţi măsurile de distanţare, evitaţi aglomeraţiile

-Respectaţi igiena personală

-Purtaţi corect masca (pe gura şi pe nas)

-Testaţi-vă înainte de a intra în contact cu persoane vulnerabile nevaccinate. De asemenea, este important să vă testaţi dacă aveţi simptome de COVID şi să declaraţi acel test, în caz că este pozitiv.

-Nu vă trataţi cu antibiotice care nu sunt recomandate de medic, pentru că ele pot fi toxice şi pot face mai mult rău

-În cazul în care aveţi COVID sau o sănătate precară, monitorizaţi-vă saturaţia de oxigen cu ajutorul unui pulsoximetru şi luaţi-vă temperatura.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro