În cazul în care obişnuieşti să mergi pe munte sau să te uiţi la ştiri, probabil că ai o imagine clară legată de activitatea salvamontiştilor. O femeie din Argeş a fost însă de altă opinie.

 

Cazul unei femei din Argeş a devenit viral, în urma unui apel foarte neinspirat la Salvamont Argeş. La scurt timp după ce s-a întâmplat, oficialii serviciului de urgenţe montane au făcut o postare pe Facebook în care au explicat întreaga situaţie şi au atras atenţia asupra faptului că astfel de apeluri nu ar trebui să existe.

 

Postarea integrală poate fi parcursă mai jos, dar ideea din spate este simplă. Unei femei i s-a părut o idee bună să sune la Salvamont Argeş pentru că şi-a scăpat telefonul într-o prăpastie de la o înălţime destul de mare. Ea nu a păţit nimic, dar s-a gândit că este cât se poate de normal ca o echipă de oameni să-şi rişte viaţa pentru a-i salva datele de pe mobil.

 

Cazul a fost relatat marţi seară, într-o postare pe contul de Facebook al Serviciului Public Salvamont Argeş: „Apel direct, astăzi… o voce feminină, plăcută, vioaie. ‘Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului. (…) La coborâre, am scăpat telefonul pe un vâlcel lateral’ Ei, şi? îmi zic… ‘Care ar fi şansele să îl recuperez? Ştiţi, am informatii foarte importante pentru mine în acel telefon!’. Nu-mi vine să cred… ‘Zero, niciuna!’ zic eu. ‘Da, dar să ştiţi ca i-am găsit carcasa, deci e pe acolo!’. ‘Îmi pare rău, noi salvăm oameni, nu căutăm telefoane (…)’. ‘Nici dacă plătesc?’. ‘Puteţi plăti un ghid montan ca să vă însoţească până acolo. Noi nu căutăm telefoane contra cost…’. Vizibil dezamăgită, uşor enervată, mă salută şi închide”.

 

Salvamontiştii au profitat de ocazie pentru a atrage atenţia oamenilor că această instituţie este menită să salveze oameni, iar un apel inutil poate pune în pericol o persoană care nu a reuşit să sune.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro