Şeful DSU a atras atenţia asupra faptului că mulţi pacienţi infectaţi cu Covid-19 ajung la spital în stare gravă, după mai multe zile de la infectare. Pentru acest fenomen, medicii au o explicaţie care ar putea fi adevărată, dar totodată corectată.

 

Greşeala pe care o fac cetăţenii când încep să aibă simptome de Covid-19

Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia îngrijorătoare din spitale, în special de la ATI, acolo unde pacienţii se prezintă în stare gravă, după ce infecţia cu Covid-19 a ajuns într-un stadiu avansat.

 

Medicii pun acest lucru şi pe seama faptului că pacienţii îşi fac acasă teste antigen care ies fals negative, din cauza faptului că nu şi le fac corect. Astfel, în ciuda faptului că virusul există şi lucrează, pacienţii sunt liniştiţi că testul este negativ.

 

În momentul în care starea de sănătate se înrăutăţeşte semnificativ, oamenii se panichează şi se prezintă la spital, de multe ori prea târziu pentru a fi salvaţi.

 

„Vreau să subliniez şi să transmit un mesaj legat de ce ne spun colegii noştri şi observăm pe teren: multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Deci, comparativ cu situaţia de acum câteva luni, este că mai multe persoane se testează, ştiu că sunt pozitive, rămân acasă

 

Astăzi ni s-a atras atenţia că sunt unii care poate să testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii şi ajung la spital tardiv şi, în final, se dovedeşte că sunt pozitivi”, a explicat Raed Araft, în cadrul emisiunii “Punctul de Întâlnire”, de la Antena3.

 

Cum ne putem apăra de Covid-19

Pentru că starea de frică s-a instalat în rândul populaţiei, cei mai mulţi dintre noi tindem să ascultăm informaţii de pretutindeni, fără a mai avea consimţământul de a le filtra în funcţie de sursă. Din acest motiv, Raed Arafat a reamintit ce comportament proactiv trebuie să avem pentru a face faţă cât mai bine în faţa acestei pandemii.

 

„Populaţia trebuie să fie foarte atentă la acest lucru. Revenim la aspectele care sunt foarte importante: să nu asculte recomandări sau afirmaţii care nu sunt bazate ştiinţific, care nu vin din partea unor autorităţi abilitate şi din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri.

 

Astăzi am văzut colegi de la Oradea care au spus au avut unii pacienţi care au spus nu vor să se trateze cu oxigen. Aceste situaţii pun viaţa oamenilor în pericol. Trebuie să avem foarte mare grijă de unde ne luăm informaţia”, a afirmat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro