Partidul România Unită, condus de deputatul Bogdan Diaconu, a anunţat crearea "Patrulei lui Vlad Ţepeş", organizată de campionul K1, Daniel Ghiţă, sportivul declarând că "dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri" şi vor "veghea ca cei sărmani să nu fie victimele interlopilor".

"Pe aceşti tineri îi veţi vedea peste tot, îi veţi vedea unde este nevoie de ei, de ajutor. Nu vor avea arme, poate vor avea lopeţi să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleţi să ajute la inundaţii sau poate pur şi simplu vor ajuta o bătrână să traverseze strada", a declarat, duminică, preşedintele PRU Bogdan Diaconu, în faţa delegaţilor reuniţi la primul congres al formaţiunii.

Liderul partidului a prezentat delegaţilor şase tineri îmbrăcaţi în uniforme bleumarine, cu tricolorul pe piept, în partea dreaptă, sigla partidului pe mâneca dreaptă şi pe spatele cărora scrie Patrula lui Vlad Ţepeş. Diaconu a anunţat că de organizarea Patrulei lui Vlad Ţepeş se va ocupa campionul K1, Daniel Ghiţă.

"Patrula lui Vlad Ţepeş va veghea ca cei sărmani şi uitaţi de autorităţi să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoţilor cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză", a spus Ghiţă.

Sportivul a mai spus că va colabora cu autorităţile statului român şi va informa autorităţile, însă Patrula lui Vlad Ţepeş va acţiona în cazul în care nu o fac autorităţile.

Mediafax