Incident la Spitalul ”Marius Nasta”. Un ventilator exterior al unităţii mobile ATI a degajat fum, duminică seara. Zeci de ambulanţe şi maşini de pompieri au fost alertate, iar şapte pacienţi transferaţi cu Covid transferaţi în interiorul spitalului. Nu sunt victime, iar în final autorităţile au calificat incidentul ca fiind minor.

 

Alarma a fost dată duminică seara, la puţin timp după ora 22. Managerul Institutului Marius Nasta spune că angajaţii au văzut o flamă şi fum degajat de la unul dintre ventilatoarele exterioare ale unităţii mobile ATI, un tir echipat pentru tratarea pacienţilor Covid, aflat în curtea spitalului. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi, care au fost apoi transferaţi în interiorul institutului.

 

La 22.30 8 autospeciale de stingere şi 8 ambulanţe SMURD au sosit la Institutul Marius Nasta, dar nu mai exista nicio degajare de fum, aşa că pompierii au început să investigheze cauza incidentului.

 

Sosit şi el la faţa locului, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a declarat că nu a fost un incendiu, ci “o degajare de fum sau abur”, precizând că “ultima dată, echipamentul a fost verificat tehnic acum două luni. Nu putem vorbi despre probleme ale echipamentului.”

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro