Judecatorul Mihail Udroiu de la TMB a redeschis ancheta in cazul mortii suspecte a procuroarei DNA Luminita Sega, care a lucrat dosarele lui Vintu. Udroiu a desfiintat solutia de clasare data de Parchetul Capitalei si a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru omor, scrie luju.ro  Instanta a considerat ca nu au fost administrate suficiente probe care sa stabileasca existenta unei maini criminale si a dispus audierea Ioanei Maria Vlas si a unor procurori DNA .

Este vorba despre cazul procuroarei Luminita Sega (foto 1) de la Directia Nationala Anticoruptie, magistratul care a murit subit in timp ce instrumenta unele dintre cele mai rasunatoare dosare de coruptie din Romania care il vizau pe Sorin Ovidiu Vintu, ca "FNI" sau "Banca Agricola", si care lucrase in dosare precum "Tigareta", "Magureanu-Giurtelecul Hododului", "Iliescu-Costea", "Eterna si fascinanta Romanie" sau "Stefan Riza". Procuroarea Luminita Sega a murit in 31 iulie 2006, la varsta de 42 de ani, dupa un an de chin, operatii si dureri groaznice carora medicii nu au putut sa le gasesca diagnostic. Totul a inceput in 16 martie 2005, cand, in timp ce se afla in biroul sau din DNA, Luminita Sega a cazut la podea, zvorcolindu-se de durere, tinandu-si capul in maini si urland dupa ajutor. La aceasta scena au asistat colegii sai procurori, care au chemat ambulanta, procuroarea fiind de urgenta internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni. Au urmat analize peste analize, operatii in tara si in strainatate efectuate de reputati medici, care au operat practic in orb, neputand sa stabileasca exact cauza durerilor procuroarei Sega, ci doar ca exista semne vizibile de degenerare a creierului. Prea tarziu au aparut si rezultatele toxicologice care au relevat ca Luminita Sega a fost otravita sistematic cu aluminiu. Intoxicatia i-a fost fatala. Cu toate acestea, cauza mortii a fost anchetata pe genunchi, si pana in prezent nu s-a descoperit cine este responsabil de otravirea procuroarei despre care s-a vorbit in sistem ca “a platit cu viata dosarele grele pe care le-a instrumentat”.

Analizele toxicologice au aparut dupa ce Luminita Sega a decedat, dar PTMB nu a catadicsit sa afle cine s-a aflat in spatele mortii suspecte a procuroarei DNA.

In decurs de un an de la criza din biroul sau din DNA, medicii care s-au perindat pe langa procuroarea Luminita Sega au operat-o de sinuzita, la plamani, pe creier, existand indicii ca ar avea lichid in creier, i-au introdus o valva biomecanica pentru restabilirea functiilor creierului, au facut tot ce s-a putut medical face, pana cand aceasta a intrat in coma profunda. Intr-un moment de disperare, sotul procuroarei Sega, judecatorul Marius Sega, a apelat la medicina cuantica, descoperind, in urma unor analize efectuate de un medic de laborator specialist cu un aparat de biorezonanta ca procuroarea Sega are "intoxicatie cu metaloizi". Aparatul a indicat alarma maxima prin culoarea specifica pericolelor letale, fiind lansata ipoteza ca in organismul procuroarei Luminita Sega exista metale posibil a fi fost ingerate sau injectate pentru o perioada mai lunga de timp. Au fost efecutate ulterior analize toxicologice speciale la Clinica de Toxicologie din Bergamo, Italia de cunoscutul medic toxicolog M. Leitha, care a stabilit ca este vorba de o intoxicatie cu aluminiu. Acesta i-a recomandat chiar administrarea unui antidot. Rezultatele insa au venit prea tarziu, intrucat dupa trei luni de coma profunda procuroarea Luminita Sega a murit.

Familia Luminitei Sega a acuzat permanent ca procuroarea a fost otravita zilnic cu aluminiu in timp ce se afla la DNA

De la momentul crizei din biroul sau din DNA si pana la deces, familia procuroarei Sega a banuit ca in spatele durerilor cumplite este implicata o mana criminala. Confirmarea a venit odata cu rezultatele toxicologice, care au atestat ca Luminita Sega a fost otravita timp indelungat cu aluminiu, asemenator procesului de otravire lenta cu arsenic. In aceasta situatie, sotul Luminitei Sega, judecatorul Marius Sega, dar si fratele acesteia, Mircea Slavila, au acuzat ca intoxicatia cu metal s-a produs la serviciu, unde procuroarea obisnuia sa isi bea cafeaua de dimineata. Cei doi au lansat varianta, la acea vreme, ca in timp ce se afla la serviciu, Luminitei Sega i-au fost picurate zilnic doze de aluminiu in cafea, suc sau apa minerala. Sotul acesteia, judecatorul Marius Sega a declarat ulterior ziarului ZIUA ca "Luminita si-a confundat existenta cu profesia de procuror”: “Eu cred ca a murit cu convingerea ca nu a stiut ce i s-a intamplat si de unde i s-a tras aceasta nenorocire. Nu a avut nici un fel de antecedente medicale, in cei 20 de ani de activitate neintrerupta ca procuror in ministerul Public. Nu a avut nici macar o zi de concediu medical”.

Din nefericire, toate sustinerile si ipotezele lansate de membrii familiei Sega au fost ignorate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalului Bucuresti care au anchetat timp de mai bine de sase ani cazul, insa in acest timp nu au facut nimic pentru a elucida cauza mortii procuroarei DNA. Nu au facut acte premergatoare, nu au facut audieri in cauza, nu au solicitat acte de la clinicile din strainatate in care procuroarea Luminita Sega a fost internata si supusa unor interventii chirurgicale. Au invartit doar niste hartii din stanga in dreapta, au dispus dupa ureche, fara mijloace tehnice, efectuarea unor analize, au deshumat-o pe Luminita Sega, la cererea familiei, dupa care au clasat dosarul.

SURSA:luju.ro