Pasionaţi de istorie militară, în uniforme de epocă, au organizat în acest weekend pe platoul Bucegi, în Buşteni şi Sinaia, mai multe manifestări, în locuri unde s-au dat bătălii în timpul Primului Război Mondial.

Zeci de pasionaţi ai fenomenului „reenactment”, îmbrăcaţi în uniforme din Primul Război Mondial ale diferitelor unităţi care au luptat pe crestele masivului Bucegi în 1916 au organizat a V-a ediţie a Marşului Comemorativ „Crucea Eroilor”. Manifestarea a fost dedicată tuturor ostaşilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Asociaţia Tradiţia Militară alături de Asociaţia Traditsia din Bulgaria, Asociaţia Regimentul 29 Regal Maghiar Honvezi din Ungaria, Organizaţia Cercetaşii României şi Asociaţia Deutsche Freikorps au organizat un marş pe platoul Bucegilor, până la Crucea Eroilor de pe vârful Caraiman, unde au oficiat o ceremonie de comemorare. Perioada nu a fost întâmplător aleasă, fiind în apropierea datei de 27 august, ziua în care România a declarat război Austro-Ungariei.

Reenactorii au făcut şi demonstraţii militare spre deliciul turiştilor, care au putut vedea pe viu cum aratau uniformele germane, româneşti, austro-ungare şi cum se desfăşura o luptă din Primul Război.

Sursa Foto: Asociaţia Deutsche Freikorps