Trei echipe de elevi români au participat la concursul Genius Olympiad, organizat în Statele Unite şi care are ca scop promovarea proiectelor de mediu de către liceeni.

România a cucerit medalia de argint prin echipa Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti. Elevii din Capitală a participat la competiţie cu un proiect numit ”The Wise Headphones”. Ei au creat căşti audio care îşi reglează volumul automat, pentru protejarea auzului.

Delegaţia română s-a întors acasă şi cu două medaliid e bronz, cucerite de echipele de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa şi Şcoala Internaţională Bucureşti.

Constănţenii au mers în SUA cu proiectul ”Brightening Your Path”, la baza căruia stă o reformă la nivel naţional al sistemului de iluminat public, reducând cu până la 90% costurile pentru consumul de electricitate şi necestitatea mentenanţei.

La Genius Olympiad 2016, care doreşte să găsească soluţii la problemele de mediu prin ştiinţă, arte, inginerie sau scriere creativă şi dezvoltare de afaceri, au participat peste 850 de elevi din 65 de ţări. Concursul a fost găzduit de Universitatea din New York.