Un român de 22 de ani, care şi-a câştigat şi o poreclă - “Pipăitorul din Brighton” - a scăpat de închisoare pentru că nu vorbeşte limba engleză, în ciuda faptului că a recunoscut că a agresat sexual mai bine de zece femei

Constantin B. obişnuia să pipăie sau să plesnească femeile pe partea dorsală, pe stradă sau în parcuri. Aproximativ 24 de femei au afirmat că au fost victime ale “pipăitorului în serie”, între septembrie 2016 şi februarie 2017, relatează Metro.

Vineri, Constantin a fost eliberat după ce a primit o sentinţă cu suspendare, după ce a recunoscut 11 acuzaţii de agresiune sexuală.

Instanţa a aflat că românul a ajuns în Marea Britanie acum trei ani şi a lucrat ca spălător de vase în restaurante din Brighton. Noaptea, în timp ce mergea cu bicicleta spre casă, le atingea pe trecătoare în zona dorsală, din mers. Speriată, una din tinerele vizate s-a dezechilibrat, a căzut şi şi-a fisurat clavicula.

Tinerele care au depus plângere împotriva lui au spus că românul nu se limita doar la pipăitul în sine, ci le făcea şi gesturi obscene.

Poliţiştii au primit 24 de plângeri împotriva lui, între septembrie 2016 şi februarie 2017.

Deşi a fost considerat unul din cele mai grave cazuri de hărţuire şi agresiune sexuală, instanţa i-a dat o pedeapsă blândă, de 12 luni cu suspendare. Judecătorul şi-a motivat decizia spunând că românul are “deficienţe intelectuale”, nu ştie engleza şi, cel mai probabil, ar fi o victimă în închisoare.

Judecătorul David Rennie a mai precizat că românul pare că regretă faptele, iar părerea lui este aceea că acesta are mai curând nevoie de ajutor decât de o pedeapsă cu închisoarea