Ambasada României din Copenhaga anunţă că autorităţile daneze au modificat condiţiile de călătorie în Danemarca în contextul COVID-19.

Comunicatul oficial:

 

Pe fondul evoluţiei negative a situaţiei epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiţii de călătorie în Danemarca în context COVID-19.

 

1. Cetăţenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei ”motivelor întemeiate” elaborate de autorităţile daneze competente (la fel ca până în prezent), ÎNSĂ NU VOR MAI FI ACCEPTATE CĂLĂTORIILE ÎN SCOP TURISTIC/în baza rezervării a 6 nopţi de cazare. Pentru informaţii detaliate privind lista ”motivelor întemeiate”, vă recomandăm să consultaţi http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

 

2. Intrarea cetăţenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă FĂRĂ prezentarea unui test COVID-19. Totuşi, persoanelor care prezintă simptome clare de infecţie (de exemplu, tuse uscată şi febră) nu le va fi permisă intrarea.

 

3. Persoanelor care sosesc din România li se va RECOMANDA FERM O PERIOADĂ DE CARANTINĂ TIMP DE 14 ZILE la întoarcerea în Danemarca.

 

4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiţii: deplasare în scop turistic într-o altă ţară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă ţară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecţie (de exemplu, tuse uscată şi febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.

 

5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condiţiile în care România a fost plasată pe lista ţărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro