Prescolarii vor face cel putin o ora de educatie fizica pe zi. Asa isi propune PSD, partidul de guvernamant, prin vocea depuatului Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport. "Educatia fizica trebuie sa devina disciplina obligatorie incepand de la invatamantul prescolar, cu minim o ora pe zi, pana la invatamantul gimnazial si liceal, cu 3-4 ore pe saptamana, sau la cel universitar, unde propunem minim 2 ore pe saptamana", a explicat deputatul social-democrat.

Copiii de la gradinita vor avea cel putin o ora de sport pe zi. Un deputat PSD vrea sa initieze o lege in acest sens, dorindu-si sa intreprinda masuri legislative care sa duca la dezvoltarea sportului de masa.

"Avem nevoie de modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sportului de masa in Romania. Obiectivul nostru, al echipei PSD-ALDE din Parlament si Guvern, este ca dezvoltarea sportului de masa sa fie inclus ca obiectiv major in proiectul de tara si pana in 2020 sa ajungem sa alocam 1% din PIB pentru tot ce inseamna activitati sportive', a declarat Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

"Consider ca daca vom avea mai multi practicanti de sport, vom reduce numarul de paturi ocupate in spitale cu diferite afectiuni cauzate de lipsa de miscare si de viata sedentara. Daca stimulam activitatile sportive la toate varstele prin alocarea de resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii sportive si a sustinerii centrelor locale de selectie si initiere, vom putea ajunge sa avem o populatie sanatoasa.

Educatia fizica trebuie sa devina disciplina obligatorie incepand de la invatamantul prescolar cu minim o ora pe zi, pana la invatamantul gimnazial si liceal cu 3-4 ore pe saptamana sau la cel universitar, unde propunem sa existe minim 2 ore pe saptamana', a explicat deputatul social-democrat.