Comisarul european a mai declarat că rămâne la latitudinea autorităţilor din România să decidă dacă vor face o solicitare în acest sens Comisiei Europene.

 

,,Reiterez disponibilitatea mea şi a serviciilor DG REGIO de a finanţa prin fonduri europene studiul de fezabilitate şi etapizarea construcţiei autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Aceasta poate fi eligibilă pentru cofinanţare din Fondurile structurale şi de investiţii europene, având în vedere faptul că face parte din reţeaua TEN-T de bază, fiind inclusă totodată şi în Master Planul General de Transport. Rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”, a transmis Corina Creţu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

 

Amintim că miercuri Parlamentul a adoptat Legea privind construcţia Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Legea prevede că autostrada va fi construită în maximum patru ani de la intrarea în vigoare.

 

Corina Creţu a transmis mai multe mesaje critice la adresa autorităţilor din România. Comisarul european a spus de mai multe ori că este nemulţumită de ritmul lent în care se derulează proiectele, că se fac ,,eforturi supraomeneşti” pentru a se evita dezangajările de fonduri şi că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului Dăncilă. De asemenea, o altă discuţie în contradictoriu privind realizarea spitalelor regionale a avut loc cu Darius Vâlcov. Acesta a criticat ideea de construire prin fonduri UE, spunând că România ar trebui să opteze pentru parteneriat public-privat.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro