Un nou val de măsuri de relaxare va intra în vigoare de luni, 15 iunie. Autorităţile au anunţat care sunt schimbările principale de care se vor bucura românii de la jumătatea lunii încolo, iar printre toate se regăseşte şi mult aşteptata creştere a numărului de persoane care pot participa la un eveniment.

 

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat vineri 12 iunie că va creşte numărul de persoane care pot participa la evenimente, dar şi numărul celor care pot face sport împreună. Vestea a fost îndelung aşteptată de toţi cei care se pregăteau de evenimente private precum nunţi sau botezuri în acestă vară, însă anunţul este uşor dezamăgitor pentru aceştia. Maxim 20 de persoane pot lua parte la evenimente private, aşa că cei care încă sperau că îşi vor putea face nunţi fastuoase în luna iunie, trebuie să amâne.

 

„Evenimentele private în spaţii închise se vor putea desfăşura cu participarea a cel mult 20 de persoane, iar în spaţii deschise, cu participarea a cel mult 50 de persoane. Se vor relua, începând cu data de 15 iunie –  aşa cum, de altfel, a fost discutat cu reprezentanţii industriei de retail -, activităţile în centre comerciale, în mall-uri.

 

Începând cu data de 15 iunie, va fi permisă activitatea operatorilor economici în aceste centre comerciale, cu excepţia restaurantelor, cafenelelor, sălilor de joc sau cinematografelor. Vor fi reluate activităţile de administrare a ştrandurilor şi piscinelor exterioare, precum şi activităţile în sălile de sport şi fitness şi tratament balnear”, a mai precizat Dancă.

 

Totodată, se modifică şi numărul persoanelor care pot face sport împreună. În acest context s-ar putea relua clasele de fitness, dar cu un număr mult mai mic de participanţi decât în mod normal. Mai exact, acest număr se dublează faţă de ultima perioadă.

 

„Alte categorii de activităţi care vor fi reluate începând cu 15 iunie: vorbim despre activităţile recreative şi sportive care vor avea posibilitatea unui număr de participanţi de cel mult şase persoane, faţă de prevederea anterioară de trei persoane; practic, se dublează numărul persoanelor în grup care participă la activităţi recreative şi sportive”, a anunţat Ionel Dancă vineri dimineaţă.

 

 

 

 

Sursa: www.mangoromania.ro