Morga spitalului Universitar din Bucureşti este arhiplină. Corpurile celor decedaţi din cauza COVID nu mai au loc în frigidere.

 

La Spitalul Universitar de Ugenţă Bucureşti se înregistrează 45 de decedaţi pe zi - COVID şi non-COVID. De regulă, necesarul lunar de saci este de 100. Numărul sacilor a fost suplimentat la 500. 45 de decese pe zi înseamnă 10% din total pacienţi, COVID şi non-COVID.

 

Imaginile au fost filmate luni dimineaţă şi furnizate presei. Surse din corpul medical spun că situaţia este foarte gravă.

 

Angajaţi din spital spun că instituţia medicală nu mai are nici saci pentru cadavre.

 

În ultimele zile, la spitalul Universitar din Bucureşti s-au format cozi de ambulanţe care aduceau pacienţi COVID în stare gravă.

 

În Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt internaţi peste 400 de pacienţi pozitivi şi aproximativ 400 de pacienţi negativi.

 

Aproximativ 100 de pacienţi sunt internaţi cu forme extrem de grave, intubaţi şi necesitând suport ventilator avansat. Medicii fac eforturi supraomeneşti, dar există cazuri de pacienţi pozitivi, care vin cu forme avansate de boală şi care au multiple comorbidităţi şi din păcate pierd lupta cu boala.

 

Sâmbătă a existat un număr mai mare de morţi, aproximativ 40 de decese, astfel că a fost nevoie să fie folosite toate spaţiile Departamentului Prosectură.

 

Coadă uriaşă de ambulanţe. Pacienţii stăteau pe scaun la Urgenţe, cu masca de oxigen

Curtea Spitalului Universitar din Bucureşti era, săptămâna trecută, plină de ambulanţe care aduceau mulţi pacienţi infectaţi cu COVID. Situaţia critică a fost înrăutăţită şi de faptul că unitatea sanitară nu mai avea niciun loc liber în secţii, nici în cele normale, nici în cele de terapie intensivă. Bolnavii ajung în unităţile de primiri urgenţe, unde stau pe scaun, cu mască de oxigen, în aşteptarea eliberării unui loc.

 

Duminică, un nou compartiment cu 15 paturi de ATI COVID a fost deschis la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni” din Capitală, după ce cu o noapte în urmă Unitatea de Primiri Urgenţe a fost, pur şi simplu, sufocată de cazuri.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro