DIICOT a făcut percheziţii la mai multe adrese ale unui grup infracţional specializat în furturi din camioane aflate în mers în Franţa, fapt care le-a atras apelativul de „acrobaţi” sau „surferi” în presa din această ţară.

 

În această dimineaţă, procurorii DIICOT - Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciara din cadrul Poliţiei Capitalei pun in executare 73 de mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Prahova, Teleorman şi Ialomiţa, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă cu Franţa, privind activitatea unor grupuri infracţionale specializate în comiterea de furturi din autocamioane ’TIR aflate în mers”, fapte săvârşite atât în România, cât şi pe teritoriul altor state membre ale UE.

 

Prejudiciul în această cauză se ridică la câteva milioane de euro, urmând a fi stabilit cu exactitate la finalul cercetărilor.

 

În baza activităţilor de cooperare, la acţiune au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, reprezentanţi ai Europol, precum şi anchetatori francezi şi olandezi.

 

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de Eurojust.

 

DIICOT precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro