Peste 29.000 de bilete gratuite au fost eliberate până în prezent pentru elevii şi studenţii cu drept de vot, aproape jumătate din total fiind achiziţionate din Bucureşti, potrivit datelor postate de CFR Călători pe propria pagină de Facebook.

"Din 8 decembrie până la acest moment s-au eliberat peste 29 mii de bilete gratuite pentru elevii şi studenţii cu drept de vot, în baza OUG 89/2016, peste 13 mii dintre aceste bilete, din Bucureşti!", se menţionează în postarea publicată astăzi de CFR Călători.

Elevii şi studenţii care au drept de vot pot circula gratis cu trenul în perioada 8-12 decembrie, din localităţile în care studiază către cele de domiciliu şi retur, a informat CFR Călători într-un comunicat remis Redacţiei.

Gratuitatea este valabilă cu trenurile Regio şi InterRegio, clasa a II-a.
Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, în baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs, sau a adeverinţei care atesta calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în acelaşi timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu), cât şi pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie.

Potrivit CFR, casele de bilete din Bucureşti Gara de Nord şi din toate gările din localităţi cu centre universitare funcţionează la capacitate maximă iar personalul feroviar a fost suplimentat de asemenea, pentru a face faţă acestei afluenţe de pasageri.

Până la acest moment au fost eliberate, doar in Gara de Nord din Bucureşti peste 10 mii de bilete gratuite iar capacitatea de transport în această perioadă a fost suplimentată cu peste 100 de vagoane.