Olimpicii români au obţinut 11 medalii, din care şase de aur, patru de argint şi o medalie de bronz, la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 - 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă).

Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie, informează Ministerul Educaţiei.

La chimie au obţinut medalii de aur: Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi), iar medalie de argint - Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa).

La matematică a fost obţinută medalie de aur de Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti), medalie de argint, de Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz, de Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Trei medalii de aur au fost obţiute la informatică de Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.
Alte medalii au fost obţinute de elevii români la fizică. Este vorba despre două medalii de argint - Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din 2014 a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.