Circulaţia pe drumurile din nouă judeţe, dar şi în Capitală ar putea fi afectată de precipitaţii mixte şi local de polei, anunţă Poliţia. De asemenea, sâmbătă dimineaţă, mai sunt închise două drumuri judeţene din Olt şi din Vaslui, iar 13 trenuri aunt anulate.

"Semnalăm că pentru municipiul Bucureşti şi pentru judeţe precum Dolj, Olt, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Administraţia Naţională de Meteorologie emis în această dimineaţă atenţionări nowcasting privind fenomene meteo periculoase (precipitaţii mixte, local polei), valabile până în jurul orei 09.00", anunţă Centrul Infotrafic.

Totodată, precizează că nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier, rămânând însă închise două drumuri judeţene: DJ 546E Oporelu – Mieşti (în judeţul Olt) şi DJ 284 Ghermăneşti – Arsura (în judeţul Vaslui). 

De asemenea, 13 trenuri sunt încă anulate din cauza vremii.    

Poliţia recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, să nu efectueze depăşiri riscante şi să nu frâneze sau să vireze brusc, utilizând, cu precădere, frâna de motor.