Un elev de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, el fiind primul caz de acest gen după redeschiderea şcolilor. Informaţia fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Lucian Antoci.

 

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, Ilie Gheorghică, susţine că minorul şi părinţii săi ar fi fost depistaţi pozitiv după ce bunica acestuia a fost internată într-un spital.

 

“Copilul respectiv a venit miercuri şi joi la şcoală la pregătirea pentru Evaluarea Naţională. Bunica lui a fost la spital să se opereze şi a făcut testul COVID-19, care a ieşit pozitiv. Atunci a fost chemată întreaga familie şi vineri li s-a făcut testul. A fost pozitiv pentru toţi”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv.

 

El a adăugat că, după confirmarea testului, a fost dezinfectată clasa unde învaţă elevul cu ajutorul unei firme specializate şi a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică pentru a demara o anchetă epidemiologică.

 

Cei 11 colegi ai băiatului care au venit la şcoală săptămâna trecută vor sta acasă şi vor face pregătire online până la sosirea rezultatelor testelor acestora la infecţia cu virusul COVID-19.