Poliţiştii locali din Reşiţa vor trebui să treacă un test fizic, dacă vor să-şi pastreze locul de muncă. Decizia aparţine primarului Ioan Popa, care a apreciat că angajaţii Poliţiei locale nu sunt destul de pregătiţi din acest punct de vedere, scrie banatulazi.ro

În toamnă trecută, primarul Reşiţei i-a trimis pe poliţişti la pregătire, însă mulţi dintre ei nu l-au luat în serios.

“Au crezut că glumesc. În toamnă, le-am angajat şi un antrenor, însă au cam lipsit de la orele de pregătire. Aşa că le-am introdus în Regulamentul de organizare şi funcţionare obligativitatea testărilor fizice, de două ori pe an, în mai şi septembrie. Testările sunt conform legislaţiei. Au alergare 1.000 de metri, sprint 50 de metri, flotări, abdomene, făcute pe timp şi pe grupe de vârstă”, spune primarul Reşiţei.

Popa consideră că poliţiştii din România au mari probleme cu pregătirea fizică, lucru nepermis într-o astfel de activitate.

“Am luat această decizie pentru că e o problemă generală, nu doar a lor, ci a tuturor poliţiştilor din România. Din punctul meu de vedere poliţiştii români au probleme mari de pregătire fizică”, spune primarul Reşiţei, care susţine că din această primăvară a început să meargă şi el la antrenamente, care se ţin de trei ori pe săptămână.

Primarul avertizează însă că demersul e unul cât se poate de serios. Poliţiştii care nu vor trece testul vor fi eliberaţi din funcţii.