Uneori România este considerată o ţară de mâna a treia, în care totul este posibil. Dacă o astfel de atitudine ar veni din partea unui străin veros, venit în România pentru a se îmbogăţi peste noapte, încălcând legile statului român, ar mai fi de înţeles, este adevărat, într-o tot mai mică măsură.

 

Dar, se pare, că românaşi de-ai noştri, cu conexiuni la cel mai sus nivel ( numai Dumnezeu nu e de partea lor, nu ? )  nu văd decât posibilităţi de inavutire ilicită şi, bineînţeles imorală, cu largul concurs al celor aflaţi la butoane.

 

Criză coronavirusului a demonstrat încă odată, dacă mai era cazul, că sistemul sanitar din România, cel modernizat de vreo 30 de ani încoace, este unul extrem de fragil. Numai devotamentul şi profesionalismul medicilor, a întregului personal medical din spitale şi din sistemul de intervenţie urgentă a făcut că la această ora ( încă ) să existe un echilibru, iar situaţia să fie ţinută relativ sub control.

 

În acest timp, unii gândesc să facă bani pe spinarea bugetului, scuipând în faţă tot ce ar trebui să însemne solidaritate naţională şi respect faţă de concetăţeni.

 

Ziarul Evenimentul Zilei a început o anchetă cu privire la achiziţia măştilor de protecţie de către mai nou devenită celebra firma RomWine&Cofee SRL, în realitate un bar comunal din Călugăreni, aparţînând unei bucătărese de la cantina unei fabrici.

 

Ei, bine, bucătăreasa a reuşit să semneze contracte cu statul român în valoare de peste 12 milioane de euro, urmând să livreze măşti Guvernului României la  un preţ de criză. Adică cu un adaos comercial estimat la 300% ! Din Turcia ! Acum, băieţii din spatele afacerii  încearcă să prostească pe toată lumea, prezentând motive din cele mai tampite. Potrivit aceluiaşi ziarist care condce ancheta jurnalistică, Dan Andronic, iţele afacerii ar duce la ministrul Câţu, cel repudiat şi executat de preşedintele Iohannis în doi timpi şi trei mişcări, atunci când interesul prezidenţial a impus-o.

 

Dar, pentru a va edifica, va lăsăm să citiţi în detaliu ancheta, accesând linkul de mai jos, în principal pentru a conştientiza cum arată România Curată, propovăduită de preşedintele României, Klaus Werner Iohannis !

 

https://evz.ro/dormiti-linistiti-mafia-din-sanatate-lucreaza-pentru-voi.html