Coronavirus România, 4 mai. Sunt peste 13.000 de cazuri de COVID.19 şi 803 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ.
 
 
Coronavirusul continuă să facă victime printre cei care se află în prima linie. Duminică au fost raportate trei victime printre cadrele medicale din ţară.
 
 
Ambulanţa din Suceava este pentru a doua oară în doliu, după ce un angajat în vârstă de 60 de ani a pierdut lupta cu virusul.  Alte 2 infirmiere din judeţul Vaslui, respectiv Dâmboviţa au murit, în urma diagnosticării cu coronavirus. O infirmier[ de la Spitalul din Vaslui în vârstă de 55 de ani care suferea si de obezitate si o ingrijitoare in varsta de 61 de ani angajată a căminului de bătrâni de la Răcari au cazut si ele victime ale noului coronavirus.
 
Până acum peste 1.300 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus în România. 
 
Primul caz de coronavirus la un spital din Dolj
 
Între timp la Spitalul Leamna din judetul Dolj, unde sunt trataţi pacienti cu boli pulmonare grave a aparut primul caz de COVID-19.
Este vorba despre o pacientă de 67 de ani cu probleme pulmonare. În cazul său nu se stie încă cum a contactat virusul. Din momentul în care s-a declanşat pandemia, aceasta nu ar fi intrat in contact cu nimeni.
 
Starea de urgenţă ar putea fi prelungită
 
Autorităţile nu exclude posibilitatea prelungirii stării de urgenţă şi după 15 mai. Acesta este unul dintre scenariile luate în calcul de Guvern în acest moment, în funcţie de evoluţia cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19. 
 
Sunt şi alte,scenarii conform cărora sunt zone care prezintă un risc ridicat cu privire la răspândirea infecţiilor, cum ar fi restaurantele şi mall-urile „care nu vor fi în prima linie a măsurilor de relaxare”, în ciuda aşteptărilor unor categorii ale populaţiei.
 
Măsurile vor fi decise, cel mai probabil, cu scurt timp înainte de 15 mai.
 
 
 
Sursa: www.stirileprotv.ro