Procurorii bihoreni au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele şi cabinetele a două femei, medici şi cadre universitare la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, fiind vizate posibile fapte de corupţie.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, percheziţiile procurorilor au vizat două femei, cadre universitare la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, specializarea Medicină Dentară, una dintre ele profesor universitar, iar cealaltă şef de lucrări, ambele fiind bănuite că luau mită de la studenţi pentru a-i promova la examene.

Percheziţiile au avut loc la domiciliile celor două femei, dar şi cabinetele acestora, de unde procurorii au ridicat mai multe documente.

Potrivit surselor citate, cele două femei sunt acuzate că ar fi luat mită de la studenţi pentru a-i promova la examene.

Acesta nu este primul caz de corupţie cu care se confruntă Facultatea de Medicină din Oradea, un alt cadru universitat fiind condamnat în 2015 tot pentru luare de mită. Profesorul universitar Constantin Romanul, prodecan la acea dată al facultatii, a fost reţinut în 2014 după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la studenţi pentru a-i promova la examen.

El a fost ulterior trimis în judecată şi condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.