Minerii din schimbul al doilea de la mina Vulcan au refuzat să intre, joi, în subteran fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit tichetele de masă şi prima de Crăciun, lor alăturându-li-se şi ortacii de la Mina Lonea. Protestul s-a încheiat după ce minerii şi-au primit salariile.

Preşedintele Sindicatului ”Muntele”, Darius Câmpeanu, a declarat joi, pentru News.ro, că minerii din schimbul al doilea de la Mina Vulcan au declanşat un conflict de muncă refuzând să intre în tură pe motiv că anumite prevederi din Contractul Colectiv de Muncă nu au fost respectate.

”Schimbul al doilea de la Mina Vulcan a refuzat să intre în subteran pentru că nu sunt respectate anumite lucruri din Contractul Colectiv de Muncă şi anume acordarea tichetelor de masă şi a primei de Crăciun. S-au solidarizat şi minerii de la Lonea. E o problemă deosebită la noi că am fost în insolvenţă, apoi am fost scoşi, iar asta a permis creditorilor să pună popriri pe conturi. Salariile s-au dat azi (joi n.r.), iar luni avem termen la judecătorie să vedem dacă intrăm sau nu în insolvenţă”, a declarat Câmpeanu.

Potrivit sursei citate, minerii de la Mina Vulcan şi Mina Lonea au încheiat protestul, după ce şi-au primit salariile.