Salvamontiştii din România fac un apel către cei care doresc să exploreze muntele să fie atenţi la traseele pe care le parcurg. Salvamont România atrage atenţia că luna august este cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, fiind caracterizată prin foarte multe accidente pe munte, care au cel mai ridicat grad de dificultate, potrivit g4media.ro.

 

Semnalul de alarmă al Salvamont România

 De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente creşte constant şi îngrijorător, acest fapt trebuind să fie un mare semnal de alarmă pentru toată lumea, atrag atenţia salvamontiştii. Potrivit Salvamont România, prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea atât a turiştilor cât şi a salvamontiştilor. ”Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reuşim dotări de excepţie cu echipament performant de salvare, prim ajutor şi intervenţie, refacem marcaje şi trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi şi cabinete medicale Salvamont, facem acţiuni educative, asigurăm asistenţa de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie şi de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur şi cât mai puţine evenimente”, este mesajul transmis de către Salvamont România.

 

August, lună de foc pentru salvamontişti

 Potrivit Salvamont România, prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea atât a turiştilor cât şi a salvamontiştilor. ”Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reuşim dotări de excepţie cu echipament performant de salvare, prim ajutor şi intervenţie, refacem marcaje şi trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi şi cabinete medicale Salvamont, facem acţiuni educative, asigurăm asistenţa de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie şi de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur şi cât mai puţine evenimente”, este mesajul transmis de către Salvamont România.

 

Potrivit salvamontiştilor, în cursul lunii august 2021, 508 persoane s-au accidentat pe munte,199 de persoane au fost predate ambulanţelor SAJ, SMURD şi elicopterelor SMURD IGAV iar 6 persoane decedate pe munte au fost predate serviciului IML.

 

”Să facem în luna august un pas mic, poate cel mai mic posibil, şi să reducem numărul de accidente pe munte, de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanţele SAJ, SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV şi de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană.”, au mai transmis salvamontiştii.

 

 

Sursa: www.zin.ro