Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat, joi, că la sfârşitul acestui an vor începe licitaţiile pentru proiectul Magistralei 6 care va lega Bucureştiul de aeroportul Otopeni.

„Metroul spre aeroport este unul din proiectele pe care le-am găsit atârnând de foarte mult timp. Ne-am uitat la pierderile din cauza neutilizării creditului obţinut de la japonezi, deja 300.000 de euro se duc pe an ca penalităţi pentru acest credit. Plus paritatea yen/dolar s-a schimbat, astfel că avem doar 72% din ce am avut acum 5 ani când ne-a fost acordat acest credit. Fiind al cincilea an de neutilizare a creditului, japonezii ne vor trimite un audit care să ne întrebe ce am făcut cu banii. Sunt şi alte ţări, gen India, care fug după aceşti bani. Oficial, proiectul este pronit.

Avem o planificare pentru el, prima parte a anului e pentru obţinerea autorizaţilor, la mijlocul anului, primăria Bucureşti ar trebui să îşi adopte planul de mobilitate urbană durabilă, apoi noi să facem hotărârea de Guvern, iar la sfârşitul anului să înceapă licitaţiile pentru rezistenţă şi arhiectură şi amenajarea spaţiilor”, a declarat Dan Costescu, conform televiziunilor de ştiri.

Unde vor fi amplasate staţiile de metrou şi cum se va face accesul:

Pajura - staţie cu cinci accese, la marginea cartierului

Expoziţiei - staţie prevăzută cu 5 accese, în incinta complexului Romexpo

Piaţa Montreal - staţie la nodul rutier de la Casa Presei, cu 4 intrări/ieşiri

Gara Băneasa - staţie cu 3 accese, la Fântâna Mioriţa

Aeroportul Băneasa - staţie lângă aeroport cu 5 accese

Tokyo - staţie cu 5 accese, în faţa magazinului Ikea

Washington - staţie cu 5 accese, la intersecţia DN1 cu bd. Liviu Librescu

Paris - staţie cu 5 accese, la intersecţia DN1 cu Aleea Padina

Bruxelles - staţie cu 5 accese, între Municipiul Bucureşti şi oraşul Otopeni.