Acţiune în forţă a poliţiştilor BCCO Piteşti şi procurori DIICOT Piteşti, privind o grupare teroristă formată din 9 indivizi, care a alertat autorităţile de nenumărate ori făcând ameninţări cu bombe sau apeluri false. Într-un interval de 7 luni, membrii grupării au dat sute de apeluri cu acest scop. Deseori foloseau metoda şi ca să se răzbune pe diverse persoane, plasând comezi în numele acestora sau reclamându-le că au săvârşit infracţiuni deosebit de grave. După comiterea faptelor, de lăudau între ei cu privire la impactul pe care l-a avut apelul dat.

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Piteşti, au acţionat în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale cu preocupări specifice activităţii de terorism.

 

În cursul zilei astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte şi înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.

 

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanţa şi din Bucureşti, ar fi mai iniţiat apeluri având ca scop ameninţarea şi intimidarea populaţiei, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic.

 

O persoană ar fi alertat telefonic autorităţile despre faptul că ar avea asupra sa o bombă, pe care intenţionează să o detoneze în incinta unui aeroport din Bucureşti.

 

Pentru administrarea probatoriului, au fost ridicate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie şi alte obiecte şi înscrisuri.

 

Persoanele în cauză au fost conduse la audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. La acţiune au participat şi jandarmi din Buzău, Dâmboviţa şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanţa, anunţă DIICOT Piteşti.

 

Din cercetări a reieşit că membrii grupării, unii dintre ei minori, au folosit o cartelă care provine din judeţul Argeş. Astfel, cazul a intrat în atenţia DIICOT Piteşti. S-a stabilit că interlocutorii au dat sute de apeluri. Anunţau că au plasat bombe în aeroporturi sau în instituţii publice. Din răzbunare aceştia au reclamat săvârşirea unor infracţiuni de către adversari cu care se certuu, faptele nefiind reale. În funcţie de impactul avut de apelul dat, indivizii se laudau între ei.