Şase pacienţi răniţi în urma incendiului de Colectiv, de vinerea trecută, au murit sâmbătă dimineaţă. Patru dintre aceştia au murit în spitalele din Capitală, iar doi au murit în Olanda, unde erau transportaţi pentru îngrijiri medicale, a anunţat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Iniţial se ştia că numai trei dintre răniţi pierduseră lupta cu viaţa. 

Trei răniţi în incendiul din Club Colectiv au murit în această dimineaţă, doi la Spitalul de Arşi, iar unul la Universitar, bilanţul deceselor ajungând la 35. Cei trei sunt Ionuţ Popescu, a cărei iubită Monica Tănăsoiu şi-a pierdut şi ea viaţa, Daniel Ciobanu, cameramanul care filma concertul Goodbye to Gravity şi al cărui tranfer la o clinică din Israel a fost anulat în ultimul moment, şi Ionuţ Maior, din trupa Bruma, care a murit din cauza gazelor inhalate în timpul incendiului.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a spus că bărbatul care a decedat sâmbătă era în stare critică. La Spitalul Universitar este internată şi soţia acestuia, care a fost detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă. Cătălin Cîrstoiu a precizat că bărbatul care a decedat avea arsuri grave, după ce, în urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soţia sa ca să o salveze. Bărbatul se numeşte Ionuţ Maior şi avea 27 de ani, iar soţia acestuia, care a rămas internată la SUUB, are tot 27 de ani.

Tot sâmbătă au murit alţi doi bărbaţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv, care erau internaţi la Spitalul de Arşi: Daniel Ciobanu (39 de ani) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani).

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din cClubul Colectiv a ajuns astfel la 35. Alte aproximativ o sută de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti.