Incendiul a fost lichidat, anunţă ISU Alba, care precizează că explozia s-a produs într-un spaţiu al UM Cugir dat spre folosinţă Fabricii de Arme pentru testări, pentru că tunelul de încercări al acesteia a fost afectat de o altă explozie anul trecut.

 

UPDATE Ora 14.35: Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi24, că, din informaţiile pe care le are, nu a fost o explozie propriu-zisă, ci o „răbufnire de pulberi la tunelul de încercări de la fabrica de arme”.

 

Prefectul a precizat că se fac cercetări la faţa locului pentru a stabili cauza incidentului.

 

Nicolae Albu a confirmat că sunt două persoane rănite şi că a fost solicitat un elicopter SMURD.

 

UPDATE Ora 14.25: Explozia s-a produs în zona tunelului de încercări, iar la acest moment pompierii acţionează pentru stingerea incendiului.

 

Până acum sunt două persoane rănite: o femeie de 53 ani, cu arsuri pe aproximativ 40% din corp, pentru care a fost solicitat elicopter SMURD şi o femeie de 58 ani, cu arsuri mai uşoare pe un braş, care este asistată de ambulanţa Cugir.

 

Ştirea iniţială:

 

Pompierii intervin, vineri, la uzina de armanent de la Cugir, judeţul Alba, unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu, trei persoane fiind rănite, potrivit primelor informaţii furnizate de ISU.

 

Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenţie Sebeş în cooperare cu salvatorii de la Cugir intervin pentru acordarea primului ajutor şi pentru localizarea şi lichidarea unui incediu la Uzina Mecanică Cugir.

 

Din primele informaţii este vorba de o explozie urmată de incendiu în urma căreia au rezultat trei victime cu arsuri, au anunţat reprezentanţii ISU Alba.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro