Decizie fără precedent în Argeş, unul dintre judeţele din România cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Autorităţile au decis impunerea unor măsuri stricte în 12 localităţi din acest judeţ, după ce premierul României a aunţat că această zonă se află sub supraveghere, fiind luată în calcul carantina zonală pe acest teritoriu. Printre restricţiile stabilite se numără şi reducerea programului de funcţionare la terase.

 

Întâlnire de gradul 0 pentru combaterea transmiterii comunitare a noului noronavirus

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a întrunit miercuri în şedinţă extraordinară pentru a lua de urgenţă măsurile necesare pentru a preveni transmiterea comunitară în zonele cele mai afectate de noul coronavirus. Reprezentanţii comitetului fac apel la oameni pentru a respecta toate mpsurile de prevenţie impuse de autorităţi pentru a reduce numărul infectărilor.

 

În urma şedinţei desfăşurate în cursul zilei de ieri, Prefectura Argeş a transmis un comunicat prin care anunţă deciziile luate în cadrul întrunirii.

 

”Doisprezece localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală. Conducerea CJSU Argeş face apel la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea cu maximă exigenţă a măsurilor stabilite de lege. În calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, primarii localităţilor din judeţul Argeş răspund de aplicarea întocmai a măsurilor şi acţiunilor stabilite în planul local de monitorizare. În acelaşi timp, conducerea CJSU Argeş face apel la argeşeni să respecte măsurile de prevenire (portul măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanţei fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului şi pentru a se evita carantinarea zonală”, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

 

Măsurile stricte au aplicabilitate imediată

 

Potrivit măsurilor adoptate, locuitorii din cele 12 localităţi vor avea obligaţia să respecte resticţiile impuse, în special pe plan social, unde vor fi cei mai afectaţi. Astfel, aceştia vor avea acces la terasele în aer liber doar până la ora 22:00 în cursul săptămânii şi 23:00 în weekend.

 

O altă măsură care ar putea cauza neplăceri în mijlocul sezonului estival este închiderea piscinelor şi interzicerea oricărui eveniment care implică adunarea mai multor oameni, precum târg, bâlci şi alte activităţi similare.

 

“Administratorii pieţelor agro-alimentare, precum şi operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia;

 

Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă, în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23.07. – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia fenomenului Covid 19;

 

Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro