Europarlamentarul Monica Macovei, care candidează independent la Preşedinţie, se declară împotriva orelor de religie în şcoli, despre care afirmă că ar trebui înlocuite de istoria religiilor, unde este "multă cultură generală."

"Religia nu are ce căuta în şcoli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-şi aleagă singur religia şi dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanităţii, e multă cultură generală acolo", a declarat Monica Macovei, la Timişoara, în cadrul unei întâlniri cu oameni de cultură, informează B1 TV.
Pe de altă parte, europarlamentarul şi-a exprimat indignarea faţă de destinaţia unui anumit segment, din fondul de rezervă, al Guvernului, susţinând că se impune alocarea unei sume mult mai mari pentru cultură.

"Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani (...). Dacă aveţi bani pentru biserici, daţi şi pentru cultură, aşa trebuie să le spuneţi guvernanţilor. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamităţi, inundaţii, etc, dar 90 % din aceşti bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da aceşti bani căminelor de bătrâni", a mai spus Monica Macovei.