Persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantina pentru 14 zile, a decis Institutul National de Sanatate Publica (INSP). România a actualizat, luni, lista cu ţările din zona galbenă. Cetăţenii care vin din aceste ţări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosirea în România. Măsura intră în vigoare din această noapte.

 

Noua listă a statelor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numarului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a fost făcută publică luni de INSP.

 

LISTA STATELOR DIN ZONA GALBENĂ - intră în vigoare de la data de 11.08.2020 ora 0:00

 

Africa de Sud

Argentina

Armenia

Aruba

Bahamas

Bahrain

Bolivia

Bosnia si Herţegovina

Brazilia

Capul Verde

Chile

Columbia

Costa Rica

El Salvador

Guineea Ecuatoriala

Honduras

Insulele Feroe

Insulele Turks si Caicos

Insulele Virgine ale Statelor Unite

Irak

Israel

Kazahstan

Kârgâzstan

Kosovo

Kuweit

Luxemburg

Macedonia de Nord

Maldive

Moldova

Muntenegru

Oman

Palestina

Panama

Peru

Puerto Rico

Qatar

Republica Dominicana

Sint Maarten

Spania

Statele Unite ale Americii

Surinam

 

Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni romani, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

 

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresa.