Condiţiile în care românii pot merge în vacanţă în Grecia, din 16 aprilie. Cum poate fi evitată carantina la întoarcerea în ţară

 

Grecia se pregăteşte să redeschidă graniţele pentru turiştii români din 16 aprilie. Cei care îşi doresc să viziteze tărâmurile elene trebuie să facă dovada că s-au vaccinat împotriva COVID-19, că au anticorpi după ce au trecut deja prin boală sau să prezinte un test PCR negativ. Anunţul ministrului grec al turismului vine la fix, spun reprezentanţii agenţiilor de turism, în condiţiile în care numeroşi români s-au arătat interesaţi să-şi petreacă inclusiv mini-vacanţa de Paşte în Grecia.

 

Claudiu Năsui, ministrul economiei, a declarat luni la Digi24 că „este o veste bună”, pentru că România „este luată în primă fază”, din data de 16 aprilie.

 

„Pentru turiştii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte uşor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul Digi24.

 

„De asemenea, un punct esenţial era întoarcerea turiştilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă ţara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o ţară - discutăm acum de Grecia - intră pe listă, persoanele care se întorc în ţară şi sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăşi, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a mai spus Năsui.

 

El a spus că sunt „veşti bune, care pot să însemne o revenire la normal, pe măsură ce vine şi campania de vaccinare”.

 

În ceea ce priveşte dovada vaccinării, ministrul a spus că „aşteptăm mai multe detalii de la omologii greci”. „În principiu vor recunoaşte certificatul pe care îl primesc toţi românii în momentul în care se vaccinează. Acelaşi document va fi folosit drept dovadă când românii se întorc”, a subliniat Năsui.

 

Ministrul a mai spus că documentele de la testarea cu RT-PCR sunt deja cunoscute de anul trecut de către autorităţile elene, dar că aşteaptă date suplimentare cu privire la vechimea testului.

 

„Atenţie mare, pentru întoarcerea în România acceptăm şi testul de anticorpi, care confirmă că persoana a fost bolnavă în ultimele 90 de zile, dar şi certificat medical care confirmă”, a spus Claudiu Năsui.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro