După ce s-a mişcat mai repede decât toate celelalte state occidentale în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei, Marea Britanie îşi propune să fie printre primele economii occidentale majore care revine la normalitate.

 

Cabinetul a luat această decizie, în condiţiile în care Regatul Unit a vaccinat până acum peste 15 milioane de persoane (aproape un sfert din populaţie) cu cel puţin o doză de ser anti-coronavirus, iar economia a înregistrat la finalul lui 2020 cea mai mare scădere din ultimii 300 de ani.

 

Planul în forma finală va fi anunţat pe 22 februarie, dar Johnson a precizat că va fi ”precaut, dar ireversibil”. Cel mai devreme, barurile şi restaurantele s-ar putea deschide la începutul lunii mai, în vreme ce şcolile se vor redeschide, cel mai probabil, pe 8 martie, iar evoluţia pandemiei în şcoli va fi urmărită prin testarea elevilor.

 

Deşi lucrătorilor la birouri li se va recomanda în continuare să lucreze de acasă, obiectivele turistice şi hotelurile se vor redeschide în aprilie. Activităţile în aer liber precum parcurile tematice, grădinile zoologice, terenurile de golf sau sălile de sport ar putea fi redeschise şi ele în aprilie.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro