Un medic şi trei pacienţi au murit în urma unui incendiu care s-a declanşat în secţia de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19 a unui spital din sudul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile, citate de AFP.

 

Incendiul s-a declanşat puţin înainte de miezul nopţii, miercuri, într-un salon de terapie intensivă din această clinică din Zaporizhzhia, oraş cu peste 700.000 de locuitori, a indicat Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă.

 

Pompierii au descoperit patru trupuri şi au putut să salveze opt persoane, dintre care două rănite, potrivit aceleiaşi surse.

 

Victimele sunt o doctoriţă în vârstă de 27 de ani şi trei pacienţi care aveau nevoie de ventilaţie, a precizat guvernatorul regional, citat de agenţia ucraineană Interfax.

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a transmis „sincere condoleanţe” familiilor victimelor şi l-a trimis pe ministrul Sănătăţii, Maksym Stepanov, la locul dramei, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

 

Poliţia a indicat că va deschide o anchetă pentru „încălcarea regulilor de securitate” la incendiu.

 

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, s-a declarat „întristat” de „incendiul tragic”, exprimându-şi pe Twitter solidaritatea cu Ucraina.

 

Incendiile mortale sunt frecvente în Ucraina, unde regulile de securitate sunt puţin controlate şi numeroase infrastructuri sunt neconforme.            

 

În ianuarie, un incendiu a cauzat moartea a 16 persoane într-un centru de bătrâni din Kharkiv, în estul ţării. 

 

 

 

Sursa: www.spotmedia.ro