American Airlines şi-a cerut scuze după ce i-a cerut unei femei să se acopere cu o pătură pentru a-şi ascunde ţinuta.

 

Medicul Tisha Rowe a informat că incidentul a avut loc pe 30 iunie într-un zbor către Miami din Jamaica.

 

Femeia de 37 de ani a afirmat online că s-a simţit umilită după ce i s-a spus să îşi acopere „bunurile”.

 

O postare de pe Twitter cu o poză cu ţinuta ei a fost distribuită de mii de ori.

 

Rowe a informat că zbura din Kingston, Jamaica cu fiul ei de opt ani. Ea a precizat că a fost rugată iniţial de un însoţitor de zbor să se dea jos din avion pentru ca apoi să i se spună că ţinuta sa era „nepotrivită” pentru zbor. Ea a fost întrebată dacă are o geacă pentru a se acoperi.

 

După ce a încercat să îşi susţină punctul de vedere legat de ţinuta sa iar fiul său a devenit deranjat de situaţie, Rowe a afirmat că s-a simţit forţată să îşi pună o pătură peste ea şi să se întoarcă la locul ei, „umilită”.

 

„Nu a existat niciun pic de empatie sau de regret, nicio încercare de a-mi păstra demnitatea”, a declarat ea pentru Buzzfeed News.

 

Ea a acuzat compania americană şi de rasism şi discriminare pe baza fizicului ei.

 

Marţi, compania a informat că şi-a cerut scuze faţă de Rowe şi fiul ei şi i-au returnat banii plătiţi pe bilete.

 

„Am fost îngrijoraţi din cauza comentariilor ei şi am contactat-o pe ea dar şi echipa noastră de la aeroportul din Kingston pentru a afla mai multe informaţii”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a companiei într-un comunicat.

 

„Suntem mândri să avem clienţi din toate mediile şi suntem angajaţi să furnizăm o experienţă sigură şi pozitivă pentru toată lumea”, se adaugă în comunicat.

 

În 2017, Asociaţia Naţională pentru Avansarea Persoanelor de Culoare (NAACP) a emis un „avertisment de călătorie” privind American Airlines, acuzând compania de „prejudecăţi rasiale” şi „incidente îngrijorătoare”.

 

Acest avertisment a fost revocat în 2018 după ce asociaţia a colaborat cu American Airlines în operaţiuni de pregătire a angajaţilor privind prejudecăţile rasiale.

 

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro