Dacă obişnuieşti să pui adidaşii albi la maşina de spălat de fiecare dată când se murdăresc, este posibil să rămâi fără ei. Multe dintre firmele producătoare nu recomandă acest lucru pentru că este foarte probabil să se deformeze. Există, însă, nişte ingrediente din bucătărie care îţi fac încălţămintea ca nouă.

 

Ingrediente din bucătărie care îţi fac adidaşii albi

 

Deşi sunt mereu la modă şi preferaţi de mulţi dintre noi, adidaşii albi sunt o pacoste. Oricât ai încerca să îi protejezi, ajungi să îi bagi săptămânal în maşina de spălat rufe. Din păcate, acest lucru nu este deloc recomandat pentru că rişti să îi strici sau să le scurtezi semnificativ perioada de purtare. Există, însă, nişte trucuri care te scapă de efortul frecatului şi îţi fac încălţămintea ca nouă.

 

Un prim lucru de care trebuie să ţii cont este faptul că pantofii sport trebuie curăţaţi după fiecare ieşire din casă pentru ca murdăria să nu fie absorbită în material. În cazul în care i-ai pătat de iarbă, de ulei de maşină sau alte substanţe greu de îndepărtat, poţi folosi cu mare încredere pasta de dinţi. Pune pasta de dinţi pe o periuţă, freacă bine, apoi clăteşte cu apă caldă. Nimic mai simplu, nu-i aşa?

 

Desigur, din această listă nu putea lipsi bicarbonatul de sodiu. Praful minune al gospodinelor din întreaga lume este de ajutor şi în “lupta” cu petele încăpăţânate de pe adidaşi. Cum procedezi? Faci o soluţie din patru linguri de bicarbonat, două de apă oxigenată şi două linguri de apă caldă. Întinzi cu un burete pasta peste încălţăminte şi las-o până se usucă. Tot ce îţi mai rămâne de făcut este să ştergi cu o cârpă uscată.

Sucul de lămâie şi apa micelară, trucuri minune

 

Un alt ingredient din bucătărie care îţi poate curăţa cu succes încălţămintea murdară este sucul de lămâie. Mai exact, trebuie să diluezi două linguri de zeamă cu două de apă caldă, apoi să ştergi cu o cârpă înmuiată în soluţie adidaşii.

 

Dacă până acum foloseai apa micelară doar pentru demachiat, acum o vei privi cu alţi ochi. Pentru a readuce albul adidaşilor, trebuie doar să înmoi o dischetă demachiantă în soluţie şi să cureţi bine. Îţi mai rămâne doar să îi usuci şi sunt gata de o nouă plimbare. Şi amidonul de cartofi poate fi de un real ajutor pentru îndepărtarea petelor de pe pantofi. Amestecă amidon şi lapte până se formează o pastă consistentă, apoi şterge cu ajutorul unui burete încălţămintea. Ai rezolvat problema cu un minim de efort.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro