Autorităţile italiene au cerut închiderea tuturor şcolilor din cele două regiuni aflate în zona roşie, respectiv Basilicata şi Molise, din sudul peninsulei. Cursurile se vor desfăşura online. “Varianta britanică, mai răspândită, este capabilă să afecteze cele mai mici grupe de vârstă”, a spus ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza. Incidenţa se va verifica săptămânal.

 

Există restricţii şi pentru afaceri şi tranzitul persoanelor. Astfel, restaurantele, barurile şi majoritatea magazinelor vor fi închise, iar locuitorii vor putea ieşi din casă doar pentru serviciu, îngrijire medicală sau urgenţe.

 

Italia înregistrează aproximativ 15 mii de cazuri de coronavirus pe zi, nouă regiuni aflându-se în scenariul portocaliu, opt în cel galben. Insula Sardinia se află în scenariul alb, cu restricţii minime. Pe lângă regulile din fiecare regiune, programul barurilor şi al restaurantelor rămâne limitat, cu închiderea acestora începând cu ora 22:00. Interzicerea deschiderii staţiunilor de ski rămâne, de asemenea, în vigoare până în aprilie.

 

Guvernul a oferit, totuşi, motive de speranţă pentru cetăţeni, declarând că cinematografele şi teatrele se vor putea deschide la finalul lunii martie, în zonele galbene.

 

 

 

sursa: www.biziday.ro